fbpx
Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки

Лекция Интегративна психотерапия 18/19 май

Лекция  към „Институт по интегративна психотерапия и психосоматика“

Въведение в Интегративната психотерапия (теоретико- практическа лекция)

(подходяща е за психотерапевти, психолози и коучове)

Д- р Елена Мустакова

Интегративната психотерапия е нов подход за България, независимо от това, че има доста дълга история, както и множество обучителни институти в Европа и САЩ. За това решихме да отворим тази лекция по програмата на „Институт за интегративна психотерапия и психосоматика“ и за колеги, които биха искали да се запознаят по подробно с този подход. Местата които отваряме за външни лица са само 4 и кандидатите ще бъдат подбирани в зависимост от квалификацията и мотивацията на кандидатите за обучение в интегративната психотерапия. Регистрираните ще получат сертификат за участие в лекцията. 

Схематично съдържание на лекцията

В този въвеждащ модул ще започнем да обсъждаме как психотерапията на 21 век черпи все по-дълбоко от все повече дисциплини на познание, за да посрещне сложните потребности на личността в изпълнената с разпад и нови хоризонти глобална епоха. Както отбелязват двама от известните теоретици в развитието на интегративната психотерапия, Прочаска и Норкрос, „здравословното многообразие [на психотерапевтични подходи] се е превърнало в нездравословен хаос. Студенти, практикуващи психотерапевти и пациенти са изправени пред объркване, фрагментация и породено от това недоволство“ (Prochaska, J. O. & Norcross, J. C., 2003. Systems of Psychotherapy: A transtheoretical analysis. Pacific Grove, CA: Brooks Cole.) При наличието на над 1000 различни имена на психотерапевтични подходи (към 2006 г.), както и липса на изследвания, които обективно доказват превъзходството на един „чист“ подход над друг, все повече практикуващи психотерапевти от края на 20 в. насам търсят пресечните точки. Ще разгледаме как и защо се променя подходът ни към психотерапията когато възприемем интегративната парадигма за посрещането на човека като съчетание от съзнание, тяло, сърце, душа и дух, в конкретен социално-исторически и културен контекст.

  1. Еволюция на психотерапията от „чисти“ модели към еклектизъм, към общи фактори, към теоретична, асимилативна и мета-теоретична интеграция. Водещи имена и организации в този процес.
  2. Онтологично разбиране за структурата и развитието на личността като основа на интегративния подход – изместващите се предели на науката.
  3. Девет психологически оси в интеграцията на личността.
  4. Методики на осъзнаване (mindfulness).
  5. Двойната спирала на развитие.
  6. Роля на устойчивия терапевтичен съюз и държащата среда в психотерапевтичното развитие на личността.
  7. Роля на личността и развитието на терапевта по пътя на психо-духовна лична практика съответстваща на съвременния исторически и глобален контекст.

Този въвеждащ модул акцентува теоретичните основи на интегративния подход към посрещане на страданието, като различните аспекти ще бъдат илюстриране с примери от клиничната практика на Д-р Мустакова.

Информация за лекцията и регистрация:

Кога: 18 и 19 май, 2019 г. , гр. София (точното място ще бъде съобщено доъплнително само на регистрираните)

Продължителност: 2 дни, 18 май, събота от 10:00 до 19:30

19 май, неделя, от 9:30 до 17:30 ч.

Цена: 160 лв. за двата дни (плащането се извършва след потвърждение на регистрацията ви).

Начин на плащане: Банков превод;  Райфайзен Банк

„Институт по психосоматика и интегративна психотерапия“ ЕООД

BIC: RZBBBGSF; IBAN: BG08RZBB91551027369511

Основание за плащане: обучение

Желаещите да участват моля да попълнят следния формуляр за регистрация (натиснете на линка отдолу), и след попълване го изпратете на следния имейл:  info@integrativetherapybg.com

Формуляр за регистрация

Срок за регистрация: 11 май, 2019 г. 

За контакт и информация: Светла Банкова, тел: 0885 26 44 00