fbpx
Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки

Ресурси за спешна психологическа и психиатрична помощ

Ресурси за спешна психологическа и психиатрична помощ

Телефон на Доверието при БЧК: за София: 02 492 30 30

В случаи на пристрастявания към лекарства, наркотици и алкохол; превенция на самоубийствата, депресивни състояния и сексуални нарушения; носители на ХИВ вируса и диагностицирани случаи на СПИН; жертви на човешкият трафик, и за психо-социални консултации;

Национална телефонна линия за деца: 116-111

Линията е открита към Държавна Агенция за Закрила на Детето и е напълно безплатна за обаждащите се, независимо дали звънят от стационарен или мобилен телефон. Тя функционира 24 часа в денонощието. Линията е насочена към децата, юношите, техните родители, близки, както и към граждани, търсещи информация и помощ по проблемите на деца. Екип от специално подготвени консултанти поемат обажданията на линията денонощно, като предоставят на обаждащите се помощ, осигурявайки емоционална подкрепа, пространство за споделяне на тежки емоции и преживявания, кризисна интервенция, информация за налични ресурси и начини за справяне с различни проблеми.

Гореща телефонна линия за пострадали от насилие: 02/981 76 86, 0800-18-676

Тя е първата и понякога единствената възможност на хората, пострадали от насилие, да потърсят подкрепа. На Горещата телефонна линия се обаждат хора, преживели: домашно насилие, сексуално насилие, трафик на хора, друг вид насилие – институционално насилие, между съседи, от непознат и др. Към тази телефонна линия се обръщат и близки на пострадали от насилие, представители на НПО, на институции в лицето на полиция, посолства, Отдел „Закрила на детето“, журналисти, учители, лекари и др.

ЦПЗ „Проф. Н.Шипковенски” ЕООД, Звено за спешна и мобилна психиатрична помощ: денонощен: тел. 02 981 00 06

В Спешни кабинети с легла за диагностично уточняване се извършват следните дейности:

  • овладяване на спешни психиатрични състояния
  • психози
  • болестно мотивирано агресивно поведение
  • суицидно поведение
  • грижи за пациенти, нуждаещи се от спешна психиатрична помощ
  • кризисна интервенция
  • хоспитализация – доброволна или по чл. 154 от ЗЗ, в ЦПЗ или друго психиатрично лечебно заведение

Телефон 112 в България

Безплатен достъп до службите за спешно реагиране в случаи на заплаха за здравето, сигурността и имуществото им при различни по характер произшествия и инциденти.