fbpx
Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки

Workshop October, 2019

Институт по Интегративна психотерапия и Психосоматика“ организира уъркшоп:

24, 25, 26 и 27 октомври, 2019

“ ЛЮБОВТА КАТО ЧУВСТВО И СТРАСТ,  ЛЮБОВТА КАТО ВРЪЗКА,  ЛЮБОВТА КАТО БАЛАНС

Или как животът ни може да се превърне в ад или рай!

Всичко, което ни се случва в душевен план, добро или лошо, има връзка с любовта. Любовта, или липсата на такава, може да оцвети целия ни живот, от раждането до смъртта. За любов копнеем още от утробата, тя е в основата на всичките ни отношения. Любовта е основна тема в литературата, киното и изкуството изобщо. Свързана е с всички драми, сътресения, радости и успехи, както и неуспехи в личния ни живот. Същността е Любовта. Хелингер казваше: „Където се е удал животът, преди това се е удала любовта”. Тя е базисната тема в живота на всички ни. И има причина за това.

Страховете ни при липсата на любов, пораждащи вътрешна неувереност; недоверието, след като болезнено са ни излъгали. Системата от характерови блокажи, която не е нищо друго освен любовен гещалт, зародил се от проблемите ни с онази мощна империя, наречена „семейство”, на която често сме обречени да плащаме данъци цял живот. Срама или вината от присмеха или незачитането на съкровените ни пориви. Но и обратното – единствената радост, екстаз и еуфория; или топлина и нежност, заради които си струва да преминем през трудностите на живота. Всичко това, и добро, и зло, е част от пътя през любовта. Как всъщност я преживяваме и колко нейни превъплъщения, за които не си даваме сметка, съществуват? Какво е тя лично за всеки от нас, в контекста на нашия живот, на времето и на личната ни реалност?

Всичко, случващо се в живота ни – съдбовни отношения, задоволяването на важни потребности, използване на поведенчески модели (движения) или недостиг на модели, от което пък страда креативността ни – всичко това ни се разкрива в определен контекст и рамка. И в определено взаимоотношение. Контестът и рамката са връзките между Аз и Ти. Но каква е същността на взаимоотношението?

В полето на любовта работата с тяло и дишане, музика и танц, както и с пространството между участващите, придобиват съвсем друг смисъл. От гледна точка на психотелесната практика ще обърнем внимание в предстоящия уъркшоп, като преосмислим работата с тяло и дишане, с оглед проблемите на любовта. И същевременно ще влезем в ролята на Homo Ludens, в ритъма на красива музика,  и с участието на всички сетива. За да потърсим път към онова, което ние е дадено свише – да обичаме и да бъдем обичани.

За кого е уъркшопа: За всички, които се интересуват от темата за любовта и нейните проявления. За  тези, на които липсва или на тези, които я търсят или пък не я разбират. Уъркшопа е основно практически.

Водещи:

Светла БанковаСветла Банкова, интегративен психотелесен терапевт, магистър по психология. Преподавател и основател на „Институт по интегративна психотерапия и психосоматика“. Водещ с близо 20 години психотерапевтичен опит.

Петър Кралев: неорайхиански психотеревт, магистър по психология, преподавател в „Институт по интегративна психотерапия и психосоматика“,  с близо 20 годишен психотерапевтичен опит.

Повече за водещите: ТУК

Място за провеждане: с. Долни Лозен, 1151 , ул. „Половраг“ 31. Базата на БЧК

Пристигане и настаняване: 24-ти, октомври, четвъртък, 2019.

Начало на уъркшопа: 25-ти октомври, петък, 2019, 10:00 ч.

Край на уъркшопа: неделя, 27- ми, 14:00 часа.

Цена: 350 лв. Цената включва 3 нощувки (настаняване в двойна или тройна стая), 3 хранодни (закуска, обяд, вечеря + 2 кафе паузи) и такса – участие уъркшоп. 

За да запазите своето място, е необходимо капаро от 150 лв., което можете да платите  на следната сметка, или със следния линк в Epay, в случай че нямате възможност за банков превод. :

https://epaygo.bg/1861430344

Начин на плащане: банков превод; Райфайзен Банк

„Институт по психосоматика и интегративна психотерапия“

BIC: RZBBBGSF; IBAN: BG08RZBB91551027369511

Основание за плащане: обучение

Краен срок за записване: 01/10/2019

Контакт за регистрация и информация: Светла Банкова, 0885 26 44 00; Петър Кралев: 0887705582