fbpx
Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки

Психосексология

ПСИХОСЕКСОЛОГИЯ

Описание на модула

Модула по психосексология възнамерява да предложи, колкото се може по- пълна и глобална картина на онези физиологични, биологични и психологически аспекти, които регулират, ръководят и влияят на човешкото сексуално поведение, без обаче да пренебрегват антропологичния, исторически и социален фон, и отчитайки винаги факта, че сексът представя финалния момент в развитието на една връзка (дуалистична хармонична връзка).

В този смисъл, подходът към сексуалността става еднакъв с подхода на Аз-а към другия, със всичките отенъци, които принадлежат или преминават през кръга на нормалното. Сексoлогията е социална и антропологична материя на изследване, един аспект от живота на всяко живо същество, чиято изява все още се порицава, а често и репресира, резултатът от което са психологически и сексуални смущения, както и разстройства, афектиращи психоемоционалното състояние на индивида.

Съдържание на модула:

 1. Антропологична и историческа гледна точка.
 2. Анализ на влиянието на обществото върху човешката сексуалност в миналото и в настоящето.
 3. Как се ражда и формира идентичността и сексуалната роля?
 4. Пубертет и съзряване: „хормонална буря”, конфликти, проблеми, смущения, фази на съзряване, свързани с тези жизнени етапи.
 5. Влюбването и търсене на дефиниция за „любовта”.
 6. Анатомия на сексуалността.
 7. Елементи от сексуалната физиология и изучаване на мъжкия и женския възпроизводителни апарати.
 8. Мъжки и женски сексуални дисфункции, провокирани от органични патологии.
 9. Мъжки и женски сексуални разстройства: описание, нозография, диференциална диагноза, психодинамика.
 10. Психосексуални разстройства, съгласно DSMV и МКБ10.

Методология на преподаване:

 1. Изучаване на библиография
 2. Лекции
 3. Изпити