fbpx
Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки

Отворени Врати 2024/2025

„Институт по психосоматика и интегративна психотерапия“ обявява приема на студенти VII-ти випуск

ОТВОРЕНИ ВРАТИ:  24 февруари, 2024, събота от 11:00 ч. , Zoom /вижте детайли по-долу/

Светла БанковаЗдравейте всички, които проявявате интерес към обучение в психосоматиката и интегративната психотерапия и всички, които биха искали да станат психотерапевти и да помагат на хората в разрешаване на техните психични, психосоматични и екзистенциални проблеми. 

За шести пореден път Института обявява прием на студенти за учебната ни година 2024/2025 г. „Институт по психосоматика и интегративна психотерапия“ е създаден през 2018 г., като през 2019 г. приема първият си випуск за обучение.

Какво е интегративна психотерапия?

Интегративната психотерапия не е нов терапевтичен подход. Нейното начало започва да се формира през осемдесетте години на миналия век. Още през 1983 год. е създаденo Общество за изследване на психотерапевтичната интеграция (SEPI), коeто функционира и до днес.

Основно разбиране на интегративната психотерапия е, че не съществува психотерапевтичен подход, който сам по себе си да е най-добрият и най-адекватният за всички случай и ситуации. Това днес е холистичен проблем, изискващ комплексни взаимодействия.

Интегративната психотерапия утвърждава гъвкавост на методите в разрешаването на проблема. Тя набляга на различни стратегии, техники и теоретични конструкти с цел разрешаването на съответната ситуация, свързана с индивидуалността на клиента и помагането му да разреши задоволително проблемите си. Така се утвърждава осигуряването на една защитена и поддържаща среда, където може да се случи лекуването в интерсубективното пространство, създадено от клиента и терапевта. Интегративните терапевти са насърчавани всячески да общуват с поддръжници на други теории, за да проявят гъвкавост, свързана с развитието в областта на различните психотерапевтични подходи. 

Съгласно интегративното психотерапевтично движение, новият изследователски подход е насочен към търсене на общи цели, избор на теории и техники измежду психотерапевтичните модели и развиването на нова област на сътруднически и интегративни похвати. Интегративният модел не цели да комбинира всички психотерапевтични модели в един, а неговата цел е да развие нова рамка за диалог между различните направления. 

Какво се съдържа в термина интегративна психотерапия?

Интеграцията е застъпена на няколко нива:

  1. Интеграция на личността.

Това е интеграция на човека по 9-те психологически оси:

  1. Психодинамична;
  2. Когнитивно-поведенческа;
  3. Емоционална;
  4. Развитийна (еволютивна)
  5. Трансгенеративна/семейна,
  6. Екзистенциална/трансперсонална
  7. Невробиологична/телесна
  8. Трансперсонална/ Духовна
  9. Културна и социално историческа
  1. Теоретична интеграция.

Гъвкаво и адаптивно поведение към различните психотерапевтични модели. В света съществуват над 400 вида психотерапевтични подхода, но целта не е да бъдат изучавани всички, а само тези няколко, които отговарят на нашата концепция за интеграция на личността. За това интегрираме шест теории, които се покриват в изучаването на следните дисциплини:

3. Не на последното място, за нас е важна интеграцията на психотерапевта като личност.

В процеса на обучение, интегративният терапевт изгражда свой собствен стил на практикуване на психотерапия, като той е окуражаван да бъде креативен и гъвкав, както и да комуникира и взаимодейства с колеги от други психотерапевтични ориентации, развивайки непрекъснато себе си като психотерапевт. Основно ударение се поставя върху индивидуален подход към всеки различен и уникален клиент, и всяка различна психотерапевтична ситуация. 

4. Обучение в Психосоматика

Отделно от обучението по интегративна психотерапия, широко и доста задълбочено е застъпено обучение по психосоматика. Психосоматичните разстройства са новите модерни заболявания на 21-ви век, които излизат от тясната рамка на традиционната медицина и навлизат в света на психотерапията, където напоследък клиентите все по-често търсят разрешаването на своите психосоматични проблеми чрез различни психотерапевтични подходи. Но нито една психотерапевтична теория, сама по себе си, не би могла да бъде достатъчна в разрешаването на сложната етиология на психосоматичните и психогенни разстройства. Това би било възможно единствено чрез интегрирането на различни психотерапевтични направления, в името на здравето на човека- психично и физическо.

Ако за вас представлява интерес, независимо дали искате да се реализирате като психотераевпт, или просто да продължите вашето личностно израстване, не се колебайте да присъствате на нашите

ОТВОРЕНИ ВРАТИ

24-ти февруари, 2024, събота от 11:00 ч. Необходима е предварителна регистрация по имейл на: IntegrativeTherapyBg@gmail.com

Самото представяне ще се състой  по Zoom и след регистрацията ще ви бъде изпратен линк, от където можете да се включите.  

А за тези, които са взели вече решение, не забравяйте, че срока за подаване на документи е 15 март, 2024, като началото на учебната година и първи лекции са 20/21 април, 2024.

Остaваваме на разположение за всякакви въпроси по отношение на обучението, данните за контакт са по- долу. 

Срок за подаване на документи – 15 март, 2024

/на имейла на Института integrativetherapybg@gmail.com/

Начало на обучението: 20/21 април, 2024 

За да се запознаете с условията за обучение, изучаваните предмети и регламента на обучение моля следвайте линковете А за да се запознаете и с преподавателите ни, заповядайте на Отворените ни врати. 

Условия за обучение

Регламент на обучението

Изучавани предмети

Светла Банкова 

0885 26 44 00