fbpx
Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки

Сексология

СЕКСОЛОГИЯ

Описание на модула 

Модулът по психосексология покрива онези физиологични, биологични и психологически аспекти, които регулират, ръководят и влияят на човешкото сексуално поведение, без обаче да пренебрегват антропологичния, исторически и социален фон, и отчитайки винаги факта, че сексът и интимността представят финалния момент в развитието на една връзка (дуалистична хармонична връзка).

В този смисъл, подходът към сексуалността става еднакъв с подхода на Аз-а към другия, със всичките отенъци, които принадлежат или преминават през кръга на нормалното. Психосексoлогията е социална и антропологична материя на изследване, с цел определяне на нови граници и отчитайки, че сексуалността е един аспект от живота на всяко живо същество, чиято изява все още се порицава, а често и репресира, резултатът от което са психологически смущения и точно определени неврози.

Съдържание на курса

  1. Антрoпологична и историческа гледна точка.
  2. Анализ на влиянието на обществото върху човешката сексуалност в миналото и в настоящето.
  3. Как се ражда и формира идентичността и сексуалната роля?
  4. Пубертет и съзряване: „хормонална буря”, конфликти, проблеми, смущения, фази на съзряване, свързани с тези жизнени етапи.
  5. Влюбването и търсене на дефиниция за „любовта”.
  6. Елементи от сексуалната физиология и изучаване на мъжкия и женския възпроизводителни апарати.
  7. Мъжки и женски сексуални дисфункции, провокирани от органични патологии.
  8. Мъжки и женски сексуални разстройства съгласно DSM V: описание, нозография, диференциална диагноза, психодинамика.
  9. Любовта онлайн и въпросите, свързани с тази материя
  10. Клинично приложение на сексологията