fbpx

Workshop October, 2019

Институт по Интегративна психотерапия и Психосоматика“ организира уъркшоп:

24, 25, 26 и 27 октомври, 2019

“ ЛЮБОВТА КАТО ЧУВСТВО И СТРАСТ,  ЛЮБОВТА КАТО ВРЪЗКА,  ЛЮБОВТА КАТО БАЛАНС

Или как животът ни може да се превърне в ад или рай!

Всичко, което ни се случва в душевен план, добро или лошо, има връзка с любовта. Любовта, или липсата на такава, може да оцвети целия ни живот, от раждането до смъртта. За любов копнеем още от утробата, тя е в основата на всичките ни отношения. Любовта е основна тема в литературата, киното и изкуството изобщо. Свързана е с всички драми, сътресения, радости и успехи, както и неуспехи в личния ни живот. Същността е Любовта. Хелингер казваше: „Където се е удал животът, преди това се е удала любовта”. Тя е базисната тема в живота на всички ни. И има причина за това.

Страховете ни при липсата на любов, пораждащи вътрешна неувереност; недоверието, след като болезнено са ни излъгали. Системата от характерови блокажи, която не е нищо друго освен любовен гещалт, зародил се от проблемите ни с онази мощна империя, наречена „семейство”, на която често сме обречени да плащаме данъци цял живот. Срама или вината от присмеха или незачитането на съкровените ни пориви. Но и обратното – единствената радост, екстаз и еуфория; или топлина и нежност, заради които си струва да преминем през трудностите на живота. Всичко това, и добро, и зло, е част от пътя през любовта. Как всъщност я преживяваме и колко нейни превъплъщения, за които не си даваме сметка, съществуват? Какво е тя лично за всеки от нас, в контекста на нашия живот, на времето и на личната ни реалност?

Всичко, случващо се в живота ни – съдбовни отношения, задоволяването на важни потребности, използване на поведенчески модели (движения) или недостиг на модели, от което пък страда креативността ни – всичко това ни се разкрива в определен контекст и рамка. И в определено взаимоотношение. Контестът и рамката са връзките между Аз и Ти. Но каква е същността на взаимоотношението?

В полето на любовта работата с тяло и дишане, музика и танц, както и с пространството между участващите, придобиват съвсем друг смисъл. От гледна точка на психотелесната практика ще обърнем внимание в предстоящия уъркшоп, като преосмислим работата с тяло и дишане, с оглед проблемите на любовта. И същевременно ще влезем в ролята на Homo Ludens, в ритъма на красива музика,  и с участието на всички сетива. За да потърсим път към онова, което ние е дадено свише – да обичаме и да бъдем обичани.

За кого е уъркшопа: За всички, които се интересуват от темата за любовта и нейните проявления. За  тези, на които липсва или на тези, които я търсят или пък не я разбират. Уъркшопа е основно практически.

Водещи:

Светла БанковаСветла Банкова, интегративен психотелесен терапевт, магистър по психология. Преподавател и основател на „Институт по интегративна психотерапия и психосоматика“. Водещ с близо 20 години психотерапевтичен опит.

Петър Кралев: неорайхиански психотеревт, магистър по психология, преподавател в „Институт по интегративна психотерапия и психосоматика“,  с близо 20 годишен психотерапевтичен опит.

Повече за водещите: ТУК

Място за провеждане: с. Долни Лозен, 1151 , ул. „Половраг“ 31. Базата на БЧК

Пристигане и настаняване: 24-ти, октомври, четвъртък, 2019.

Начало на уъркшопа: 25-ти октомври, петък, 2019, 10:00 ч.

Край на уъркшопа: неделя, 27- ми, 14:00 часа.

Цена: 350 лв. Цената включва 3 нощувки (настаняване в двойна или тройна стая), 3 хранодни (закуска, обяд, вечеря + 2 кафе паузи) и такса – участие уъркшоп. 

За да запазите своето място, е необходимо капаро от 150 лв., което можете да платите  на следната сметка, или със следния линк в Epay, в случай че нямате възможност за банков превод. :

https://epaygo.bg/1861430344

Начин на плащане: банков превод; Райфайзен Банк

„Институт по психосоматика и интегративна психотерапия“

BIC: RZBBBGSF; IBAN: BG08RZBB91551027369511

Основание за плащане: обучение

Краен срок за записване: 01/10/2019

Контакт за регистрация и информация: Светла Банкова, 0885 26 44 00; Петър Кралев: 0887705582